Concept: Bouwblokken


Als kind kon ik me uren verliezen in het bouwen met verschillende soorten bouw- en constructie-speelgoed. Ontwerpersbloed kruipt blijkbaar waar het op jonge leeftijd nog niet gaan kan. Maar toen ik tijdens mijn opleiding leerde werken met CAD software en afstudeerde met het ontwerp voor een speelhut, kwam mijn fascinatie voor bouwen en slimme constructies weer tot leven. Zo ontstond dit blok.

Verticaal en Diagonaal

In de basis gaat het om één type blok dat slechts in lengte varieert. Het blok is uniek omdat er zowel verticaal als diagonaal mee gebouwd kan worden, waardoor muren moeiteloos overgaan in daken, dakkapellen en afdakjes. Hierbij houden de blokken elkaar in positie waardoor geen bevestiging nodig is. Dit maakt dat het blok niet afhankelijk is van één type materiaal, waar veel bouw- en constructiespeelgoed gebonden is aan kunststof.

Mogelijkheden

Doordat de blokken op twee manieren inzetbaar zijn kan met een beperkt aantal al een grote variatie bereikt worden. Uiteenlopende bouwwerken kunnen ontstaan, puur door de slimme vorm van de blokken en de zorgvuldige planning van de bouwer. Inderdaad, het bouwen vereist enige oefening en experiment, maar dan zijn de mogelijkheden ook eindeloos.